Stilla-referens-RP

Stilla och Nordic - väl utformade för att passa nordiska förhållanden.

VVS

Sveriges ledande producent av inomhusavloppsrör och rördelar. Vi kan erbjuda ett brett produktsortiment, en enkel installation och överlägsen kvalitet.

Avloppsrör för nordiska förhållanden

Pipelife erbjuder genomtänkta VVS-lösningar för de moderna hushållen. Med fastsittande tätningsring, enkel montering, låg vikt, kemikalie-resistens, slagtålighet och temperaturbeständighet har avloppssystemen stort användningsområde och lämpar sig väl för våra nordiska krav.
Pipelifes två avloppsystem för inomhusavlopp, Nordic och Stilla är plaströr tillverkade av det smarta materialet polypropen (PP). Det gör systemen lätta, tåliga och väl anpassade till den svenska marknaden. Pålitliga Nordic är typgodkänt enligt Nordic Poly Mark och uppfyller kraven för inomhusavlopp i samtliga nordiska länder. Stilla är typgodkänt av Sitac med avseende på brand och ljud, och anpassad till branschregler enligt Säker vatteninstallation.

Enkla och tåliga avloppsrör
·         Enkel montering
·         Låg vikt
·         Tål hög mekanisk belastning vid såväl höga som låga temperaturer
·         Anpassade till branschregler enligt Säker vatteninstallation.
·         Testade enligt Europastandard SS-EN1451-1

Säkerhet, kvalitet och miljö
Vi ser det som en viktig uppgift att bidra till en mer miljövänlig näringsverksamhet. Därför satsar vi på produkter med hög kvalitet och lång livslängd samt så miljövänliga tillverkningsprocesser som möjligt. Ett viktigt led är reduktion av resursförbrukning och avfall samt reduktion av utsläpp i samband med transporter.

Vår ambition är alltid att ställa högre krav på oss själva än branschkrav, lagar och förordningar inom områdena säkerhet, kvalitet, miljö och hållbarhet.

 

NYHET! Master3plus

INOMHUSAVLOPP UNDER 10 DECIBEL!

Master3Plus rörsystem dämpar effektivt buller och oönskat ljud och ger din fastighet ett i det närmaste tyst vattenavloppssystem. Den här toppmoderna avloppsrörslösningen reducerar luft,- och vattenburet ljud, med hjälp av ett stort utbud av ljuddämpande rör, kopplingar och tillbehör.

Fraunhofer Institut i Tyskland certifierade Master3Plus som ett av de tystaste systemen i Europa. Vår marknadsledande lösning ligger under 10 decibel, för att förbättra akustiken och livskvaliteten i din fastighet. 

Master3Plus

NYHET! Pipelife Golvbrunn

Pipelife golvbrunnar har utvecklats av rörmokare för rörmokare och har:
 

 1. Flöde i toppklass (1,6 liter/sek)
 2. Rejäl klammer i rostfritt stål, som standard
 3. Komplett brunn
      Ett vitt plastgaller ingår alltid, finns även i rostfritt stål
 4. Finns i tre varianter
      Sido, vinkel- och bottenutlopp
 5. Lätt att installera
 6. Kan användas i träbjälklag och betong
 7. Säker Vatten-godkännande
complete well withuot riser rings

Produkter och lösningar

Nordic

Nordic PP-rörsystem uppfyller alla krav för inomhusavlopp i samtliga nordiska länder.

 

Det är ett av marknadens lättaste rörsystem och resistent mot höga temperaturer samt de flesta kemikalier.

Stilla

Sveriges mest sålda ljuddämpande avloppssystem.
Stilla®2.0, är en uppdaterad version av Sveriges mest sålda ljuddämpade avloppssystem. Systemet är tystare än någonsin och lika lättinstallerat som alltid.

Systemet är ljudtestat på Fraunhoferinstitutet i Stuttgart och godkänt enligt alla på marknaden förekommande krav.

Vilka utmaningar har du inom VVS och inomhusavlopp?

Vi har höga krav när det kommer till certifieringar.
Vi på Pipelife har höga krav på oss själva när det kommer till godkännanden och certifieringar. Båda våra rörsystem Nordic och Stilla är anpassade efter branschregler från Säker vatteninstallation. Leverantören garanterar produkternas funktion om branschreglerna och monteringsanvisning följs (installationsanvisning finns att hämta som pdf på här nedan). Branschregler Säker Vatteninstallation är ett regelverk som är framtaget av branschens aktörer för att minska risken för vattenskador, legionellaspridning, brännskador och förgiftning. Reglerna ställer krav på både installatörer och produkter. I systemet ingår auktorisation av VVS-företag och utbildning av VVS-montörer, arbetsledare med flera. Målet är att ge en ökad säkerhet och trygghet för brukaren.

Pipelife Nordic är typgodkänt enligt Nordic Poly Mark och uppfyller kraven enligt europastandard SS-EN 1451 applikationsområde B och BD. Detta gör systemet lämpat för inomhusmontage, markförläggning och ingjutning i betong. Pipelife Stilla är typgodkänt enligt Pipelifes verksnorm 004 som är baserad på europastandard SS-EN1451-1. Systemet är också testat och godkänt med avseende på brandskydd och uppfyller brandklass EI60.

Jag känner mig osäker på hur jag installerar avloppsystemet.
Godkända installationsanvisningar till våra produkter finns alltid att hämta som pdf:er på vår webb. Använd sökfunktionen genom att klicka på förstoringsglaset eller gå in under Service och klicka dig vidare till Nedladdningar.

Vi har alltid använt gjutjärnsrör för VVS-installation men är intresserade av plaströr.
Historiskt sett har det varit gjutjärnsrör som används för inomhusavlopp men användningen av plast ökar stadigt i popularitet. De stora vinsterna ligger i ekonomi och miljö – det är prisvärt att installera, har överlägsen livslängd (ett rör håller i minst 100 år så länge installationsförhållandena är korrekta) och är återvinningsbart. Dessutom blir arbetsmiljön för VVS-installatörerna avsevärt bättre genom produkternas låga vikt. 
När du bestämt dig för att du vill jobba med ett svensktillverkat avloppssystem, med minimal påverkan på miljön i alla led, godkänt enligt alla på marknaden förekommande krav, ta kontakt med oss.

Plastmaterialet polypropylen (PP)

Polypropylen har varit den mest använda råvaran för tillverkning av inomhus avloppsrörssystem de senaste 30 åren och står idag för en majoritet av allt som levereras till den svenska marknaden.

Polypropylen kännetecknas av sina goda egenskaper - som god värmebeständighet, kemisk beständighet och slagtålighet - och är utvecklad för att stå emot det nordiska klimatet. Så det är oproblematiskt att använda vårt avloppsrörssystem även under en onormal svensk vinter.


Nyheter och referenser

Stilla®2.0 - blått för miljöns skull

VVS Installationer Väst AB valde Stilla®2.0 till projekt

Från första juni går Pipelife successiv över till att leverera Stilla®2.0 som ett helt genomfärgat rör, med samma färg på insida som utsida.
Ett homogent blått rör är enklare att återvinna och gör att miljöpåverkan blir ännu mindre.
Rördelarna tillverkas sedan tidigare i homogen blå färg.

flexibel

Flexibla anslutningar

PowerLine Installation

Fördel fördraget – allt fler väljer den enkla vägen

Stilla 2 tyst komplett och laett att installera 02

Stilla®2.0 – tyst, komplett och lätt att installera

Sjöängen, Askerund

Sjöängen, Askerund

 


Andra produkter och lösningar

Electro

Elinstallation

Potable Water

VA

Cable Protection

Kabelskyddsrör

Drainage

DräneringService

Pipelife Academy

Office buildings project emerging from a computer CAD software for architectural design, showing constuction plans, blueprint and structure. All models and plans are available in my portfolio.

BIM

Woman at workplace with blueprint holding tablet computer

Beräkningsverktyg

Kontakta oss

Om du har frågor eller behöver mer information om våra lösningar och rörsystem inom vatten och avlopp eller annat så tveka inte att höra av dig. Vi hjälper gärna till.

Get in Touch

kontaktalternativ

*  Obligatoriska fält

Dina uppgifter kommer att behandlas som konfidentiella. Ditt samtycke till användningen av dina personuppgifter kan när som helst återkallas per telefon +46 513-22100 eller via e-post skickad till Pipelifes HR-team (jobs@pipelife.se). För alla detaljer om lagring, bearbetning och radering av data samt dina rättigheter avseende användningen av dina personuppgifter, se vår sekretesspolicy.

*  Obligatoriska fält

Dina uppgifter kommer att behandlas som konfidentiella. Ditt samtycke till användningen av dina personuppgifter kan när som helst återkallas per telefon +46 513-22100 eller via e-post skickad till Pipelifes HR-team (jobs@pipelife.se). För alla detaljer om lagring, bearbetning och radering av data samt dina rättigheter avseende användningen av dina personuppgifter, se vår sekretesspolicy.

*  Obligatoriska fält

Dina uppgifter kommer att behandlas som konfidentiella. Ditt samtycke till användningen av dina personuppgifter kan när som helst återkallas per telefon +46 513-22100 eller via e-post skickad till Pipelifes HR-team (jobs@pipelife.se). För alla detaljer om lagring, bearbetning och radering av data samt dina rättigheter avseende användningen av dina personuppgifter, se vår sekretesspolicy.

Nedladdningscenter
Hittade du inte det du letade efter?

Kontakt-<br>personer

Kontakta oss +46 513 221 00

Hel lista över kontaktpersoner

Kom i kontakt med vårt team

Välj vilket sätt du vill komma i kontakt med oss. Vi kommer att kontakta dig så snart som möjligt.

Telefon

Call back service
Vi kommer att kontakta dig via telefon
E-posttjänst
Vi kommer att kontakta dig via e-post