VVS

Nordic – PP avloppssystem

Nordic PP-rör och rördelar är märkta med Nordic Poly Mark och uppfyller därmed kraven för inomhusavlopp i samtliga nordiska länder.

Suveränt tätningssystem

Samtliga rör och delar har fast monterad tätningsring. Ringen uppfyller kraven och är oljeresistent enligt SS-EN 681-2. Fogen är konstruerad för att ge ett enkelt montage och största möjliga säkerhet mot läckage. Kapade rör behöver inte fasas, det räcker med en enkel gradning. Tätningsringen är låst i sitt spår av en klickring och sitter därför säkert under monteringen. Använd endast Pipelife smörjmedel för bästa funktion och täthet. Rörsystemet kvalitetstestas både för övertryck och vakuum. 

Låg vikt

Polypropenets låga vikt gör Pipelife Nordic till ett av marknadens lättaste rörsystem, vilket är en klar fördel vid transport och montering. Trots sin låga vikt tål PP hög mekanisk belastning vid såväl höga som låga temperaturer.

Exceptionellt bra kemikaliebeständighet

PP systemet är resistent mot de fl esta syror, baser och lösningsmedel. En slät smutsavvisande yta i kombination med materialets goda kemikaliebeständighet gör systemet lämpligt för installationer inom t ex kemisk industri och sjukhus. Av förekommande plastmaterial har PP det överlägset bästa skyddet mot spänningskorrosion. Detta är speciellt viktigt då avloppen ständigt utsätts för nya kemikalier från hushållen. På grund av kemikalieresistensen går PP ej att limma.

Hög temperaturbeständighet

Bland plastmaterial för avloppsrör har PP de avgjort bästa egenskaperna då det gäller att motstå höga temperaturer. Pipelife Nordic kan med fördel installeras där det förekommer utsläpp av mycket varmt vatten över lång tid. Systemet uppfyller även höga krav på materialkvalitet och hygien.

Ett komplett rörsystem

Pipelife Nordic tillverkas och lagerhålls i dimensionerna 50, 75 och 110 mm. Rör levereras i standardlängder med eller utan muff. Rördelarna är formsprutade och levereras i såväl enkelt som allmuffat utförande. 

Speciella krav

Som framgår är Pipelife Nordic ett enastående system för installationer i bostäder, men klarar även belastningar långt utöver detta användningsområde. Tveka inte att kontakta våra produktansvariga när det gäller materialfrågor eller andra användningsområden.

Ljudegenskaper

Genom att använda svängda grenrör och böjar med lång radie minskas turbulensen i rörledningen. Detta skapar ett lugnare fl öde i systemet och ljudnivån reduceras markant. För ljuddämpande installationer hänvisar vi till Stilla®, se separat broschyr.

Användningsområden

PP-rör och delar är avsedda att användas inom följande områden: •

  • Spillvatteninstallation
  • Dagvatteninstallation

PIPELIFE ACADEMY

PIPELIFE ACADEMY är e-utbildningsplattformen för alla som direkt eller indirekt arbetar med plaströrssystem och vill öka sina kunskaper. Med hjälp av korta lektioner och efterföljande frågor hjälper utbildningen dig att förstå olika Pipelife produkters funktioner. Lektionerna är särskilt utformade för våra kunder så att varje lektion ger dig ny kunskap och expertis.

Efter framgångsrikt avslutad lektion tilldelas du ett personligt utformat diplom.

Pipelife Academy Keyboard

Ladda nerKontakta oss

Om du har frågor eller behöver mer information om våra lösningar och rörsystem inom vatten och avlopp eller annat så tveka inte att höra av dig. Vi hjälper gärna till.

Get in Touch

kontaktalternativ

*  Obligatoriska fält

Dina uppgifter kommer att behandlas som konfidentiella. Ditt samtycke till användningen av dina personuppgifter kan när som helst återkallas per telefon +46 513-22100 eller via e-post skickad till Pipelifes HR-team (jobs@pipelife.se). För alla detaljer om lagring, bearbetning och radering av data samt dina rättigheter avseende användningen av dina personuppgifter, se vår sekretesspolicy.

*  Obligatoriska fält

Dina uppgifter kommer att behandlas som konfidentiella. Ditt samtycke till användningen av dina personuppgifter kan när som helst återkallas per telefon +46 513-22100 eller via e-post skickad till Pipelifes HR-team (jobs@pipelife.se). För alla detaljer om lagring, bearbetning och radering av data samt dina rättigheter avseende användningen av dina personuppgifter, se vår sekretesspolicy.

*  Obligatoriska fält

Dina uppgifter kommer att behandlas som konfidentiella. Ditt samtycke till användningen av dina personuppgifter kan när som helst återkallas per telefon +46 513-22100 eller via e-post skickad till Pipelifes HR-team (jobs@pipelife.se). För alla detaljer om lagring, bearbetning och radering av data samt dina rättigheter avseende användningen av dina personuppgifter, se vår sekretesspolicy.

Fler produkter och lösningar

Nordic Inomhusavlopp

PowerLine Installation

Elinstallation

Infra-5

VA

Kabelskyddsrör

Nedladdningscenter
Hittade du inte det du letade efter?

Kontakt-<br>personer

Kontakta oss +46 513 221 00

Hel lista över kontaktpersoner

Kom i kontakt med vårt team

Välj vilket sätt du vill komma i kontakt med oss. Vi kommer att kontakta dig så snart som möjligt.

Telefon

Call back service
Vi kommer att kontakta dig via telefon
E-posttjänst
Vi kommer att kontakta dig via e-post