Idyll får permanent vatten med Isoterm

Stora Kornö är en ö i ytterskärgården 1,5 sjömil nordväst om Lysekil i Lysekils kommun. Med Pipelifes frostsäkra Isoterm-rör kan invånarna framöver räkna med vatten året runt.

Pipelife Isoterm

  • Frostsäkert vatten- och avloppssystem i alla områden
  • Ohmsk värmekabel upp till 600 meter per sträcka
  • Stillastående luft som isolering
  • Dimension 32, 40, 50, 63, 75 och 90 mm
  • Ett miljövänligt och skonsamt sätt att utföra VA-anläggningar

Beställ broschyren

Idyll far permanent vatten med Isoterm 01
På plats på Stora Kornö: Magnus Lohman, säljare på Pipelife, Johan Bruhn, projektledare på Blueorbis, Sebastian Cobo och Marcus Östling, säljare på Onninen.
  • Allt går enligt tidsplan och vi är jättenöjda, säger Keith Blinkfyr i projektets arbetsgrupp. Tidigare har man enbart haft sommarvatten via egna brunnar.

Ca 1500 meter rör i dimensionerna 32, 40 och 63 mm, har levererats för att ansluta de 49 fastigheterna. Blueorbis har totalentreprenaden och har utfört jobbet som stundtals varit tufft i den svårtillgängliga miljön.

  • Det handlar om grunda schakter med minimalt med plats för maskinerna, förklarar Johan Bruhn, projektledare på Blueorbis. Men det har gått fint och rören är lättjobbade.

Man har också installerat skåp för matning av värmekabel med brytare, termostat och energistyrning. Allt för att minimera förbrukningen vid kallt väder. Avloppet hanteras via självfall till två pumpstationer och pumpas i land. Ön är unik i sitt slag. Den ägs av öbor och ättlingar till bosättarna från 1700-talet. 

  •  Förr i tiden gick det reguljära turer från Lysekil till Stora Kornö men idag måste man ha egen båt för att besöka ön.
Nedladdningscenter
Hittade du inte det du letade efter?

Kontakt-<br>personer

Kontakta oss +46 513 221 00

Hel lista över kontaktpersoner

Kom i kontakt med vårt team

Välj vilket sätt du vill komma i kontakt med oss. Vi kommer att kontakta dig så snart som möjligt.

Telefon

Call back service
Vi kommer att kontakta dig via telefon
E-posttjänst
Vi kommer att kontakta dig via e-post