Wienerberger förvärvar Wideco Sweden AB

Wideco Sweden AB

Wienerberger förvärvar ledande IoT-företag inom energi- och vattenhanteringslösningar, Wideco Sweden AB

 

Förvärvet av Wideco Sweden AB utgör ett perfekt nästa steg för Wienerberger att utöka sin verksamhet Smarta produkter inom hållbara bygg- och energiapplikationer samt ytterligare stärka sin position inom vattenhantering, innovativa sensorenheter, patenterade lösningar och realtidsövervakning möjliggör läckagedetektering för smart infrastruktur och byggnader.

Wien, 4 april 2023 – Med förvärvet av Wideco, ett svenskbaserat teknikföretag, tar Wienerberger Group ytterligare ett steg mot att snabbt och konsekvent förbättra sina Smarta produkter-erbjudanden. Widecos expertis i att utveckla innovativa Internet of Things-lösningar (IoT) kommer Wienerberger att kunna erbjuda förbättrade smarta lösningar, som möjliggör för kunder att öka sin driftsäkerhet som att mäta, lokalisera och förhindra läckor i fjärrvärmeledningar. Widecos erbjudande inkluderar kompletta lösningar som täcker sensorenheter, IoT-sensorer, datakommunikation och en användarvänlig plattform för webbövervakning i realtid.

"Megatrender, som klimatförändringar, snabb befolkningstillväxt och urbanisering, kräver smarta, digitala och hållbara lösningar för energi- och vattenhushållning. Inom ramen för vår värdehöjande strategi, börjar vi lägga till smart funktionalitet till våra system med det tydliga målet att stödja våra kunder, på deras resa att hantera klimat- och resursutmaningar. Det finns en enorm potential inom området, och vi måste agera snabbt, särskilt i framtida generationers intresse, säger Heimo Scheuch, CEO för Wienerberger AG.

För närvarande är Wideco främst verksamt på de nordiska marknaderna Sverige och Norge, med ytterligare marknadsexpansion planerad. Deras sensorenheter distribueras redan av partner och återförsäljare över hela världen. Widecos helhetslösningar för energi- och vattenförvaltning passar naturligt in i tillväxtområdena i Wienerberger, och kommer att vara ett perfekt komplement till det nyligen förvärvade Interact, den ledande verksamheten för smart vattenhantering i Nederländerna.

Om Wideco
Wideco Sweden AB är ett ledande IoT-företag som ökar säkerhet och effektivitet i industrier och byggnader. Verksamheten är baserad i Borås, Sverige. Företagets unika IoT-plattform för sensorer i smarta byggnader, industri och städer är baserad på högpresterande serverlös teknologi och är integrerad med 4G, LoRawan & NB-IoT kommunikationsprotokoll. Företagets egenutvecklade hårdvara, övervakar och skyddar i dag över 40 000 km fjärrvärmeledningsnät och +6 000 brunnar över hela världen.

Nedladdningscenter
Hittade du inte det du letade efter?

Kontakt-<br>personer

Kontakta oss +46 513 221 00

Hel lista över kontaktpersoner

Kom i kontakt med vårt team

Välj vilket sätt du vill komma i kontakt med oss. Vi kommer att kontakta dig så snart som möjligt.

Telefon

Call back service
Vi kommer att kontakta dig via telefon
E-posttjänst
Vi kommer att kontakta dig via e-post